Rabarbersaft!

Saft från egna rabarber!
Jag har kommit på att jag ska ändra inriktning på in blogg. Den ska även handla om diabetesvänliga recept. Innan jag fick diabetes hade jag ett stort intresse för att sylta och safta och baka m.m. I och med min diabetes blev ett problem att allt konserveras med socker eller "konstiga otrevligheter". Men nu måste jag ta mig förbi detta.
Och jag har nu gjort rabarbersaft sötad med stevia. (min egen är fortfarande alltför liten så det här är vitt strö. Två kilo rabarber, en citron och 2,5 liter vatten. Efter att jag hade kokat det i kanske 20 minuter silade jag genom handduk. Det blev ungefär tre liter (inte riktigt). Två gamla fun light flaskor frös jag in utan att söta. Den här flaskan sötade jag med 1-2 dl stevia. Det blev ganska frisk smak. Ungefär 1 del saft och två delar vatten blir lagom.
När man odlar själv vill man absolut inte kasta något. Av resterna som blev kvar i handduken slevade jag upp (först tog jag bort citronskal och sötade med socker/steviablandning) en del i en burk som sylt eller marmelad. En del lade jag i en ugnsfast form och gjorde paj. Resten fick vara rabarberkompott att användas i bullarna jag brukar baka. Pajen och sylten tog slut innan jag hann ta någon bild.